kontaktujte nás dokumenty
Přihlášení/Registrace

Doporučení k projektovému řízení míří mezi registrované recenzenty

Registrovaným recenzentům je, jako jeden z výstupů pracovní skupiny PS02, představeno Doporučení ke smlouvám a projektovému řízení v BIM (dále jen „doporučení k projektovému řízení“).

 

Doporučení k projektovému řízení shrnuje základní poznatky z oblasti projektového řízení spolu s podněty ke změnám, a to zejména v interních postupech zadavatelů. Doporučení k projektovému řízení však přichází též s návrhy řešení základních úskalí výstavbového projektu a věnuje se základnímu vymezení role projektového manažera a efektivní spolupráci mezi jednotlivými účastníky výstavbového projektu. Neopominutelnou součástí doporučení k projektovému řízení je taktéž nastínění řízení výstavbových projektů prostřednictvím například harmonogramu prací či změnových mechanismů.

Doporučení k projektovému řízení představuje jeden ze základních pilířů, na němž budou stavět mimo jiné smluvní standardy. Zároveň si však projektové řízení, vzhledem ke skutečnosti, že představuje stěžejní část výstavbového procesu, zaslouží dostatečnou pozornost, a to nejen prostřednictvím představovaného doporučení k projektovému řízení, ale i v rámci dílčích doporučení k řízení změn, času a rizik, která budou v průběhu příštích měsíců v rámci pracovní skupiny PS02 vznikat.

 

Zaujal Vás tento výstup  ? Zaregistrujte se jako recenzent, nebo uveďte ve svém profilu a získejte aktuální informace.  Vše o recenzentním procesu zde.

 

Související články

 

Výkresová dokumentace z DiMS a mnohem více. Vydána další část DSS
Jan Lodl  |  16.3.2022
Společný digitální jazyk pro české stavby získává další kontury. Technická komise schválila první část DSS dokumentace provedení stavby (DPS).
DSS on-line: další krok ke společnému digitálnímu jazyku
Jan Lodl  |  15.11.2021
Datový standard staveb je nyní dostupný on-line. Jednotlivé datové šablony si lze prohlížet, ale také vyexportovat ve formátu XLS nebo IFC.
Kraj Vysočina: na cestě k digitální budoucnosti
Jan Lodl  |  30.9.2021
Digitalizace mění svět kolem nás a Kraj Vysočina nechce zůstat stranou. Velmi aktivně se zapojuje do řady digitálních projektů.
Část DSS týkající se dokumentace pro územní rozhodnutí vydána
Ing. Kateřina Schön  |  21.9.2021
Datový standard staveb se rozšířil o další část. Tentokráte se týká dokumentace pro územní rozhodnutí se dvěma účely užití.
Vyplatí se použít BIM? Spočítejte si to
Jan Lodl  |  1.9.2021
Vydání české verze Analýzy nákladů a přínosů metody BIM odpovídá na řadu otázek. Zejména na tu, jestli se na tom kterém projektu BIM vyplatí.
Pilotní verze ORF je tady. Míří do ověřování dodavateli softwaru
Jan Lodl  |  22.7.2021
Krok k pohodlnému předávání rozpočtů staveb. Ve spolupráci s poskytovateli software vznikla pilotní verze otevřeného rozpočtového formátu (ORF).
Koncepce zavádění metody BIM - nejčastější dotazy
Jan Lodl  |  15.7.2021
Odpovědi na nejčastější dotazy (FAQ) v souvislosti s Koncepcí zavádění metody BIM.
První část Datového standardu staveb (DSS) pro DSP vydána.
Ing. Kateřina Schön  |  27.6.2021  | Odborné
Datový standard staveb (DSS) je základem pro plné využití digitálního modelu stavby metody BIM. První část, určená pro fázi DSP, byla právě vydána.
Ohlédnutí za workshopem Společné datové prostředí (CDE)
Radka Páleníková  |  17.6.2021
Dne 16.6. 2021 proběhl další z workshopů určených zájemcům z řad veřejných zadavatelů a to na téma Společné datové prostředí (CDE).
Osm indikativních nabídek CDE řešení pro pilotní projekty
Jan Lodl  |  16.6.2021  | Odborné
Pro lepší orientaci v nabídkách CDE řešení jsme pro veřejné zadavatele zapojené do programu pilotních projektů připravili indikativní nabídky.
Seznamte se: Společné datové prostředí
Jan Lodl  |  31.5.2021
Společné datové prostředí je základem využívání metody BIM. Seznámit se s jeho fungováním můžete na workshopu 16. června 2020.
BIM Protokol: pravidla pro digitální spolupráci
Lukáš Klee  |  30.3.2021
Klíčem k úspěchu digitálně řízeného projektu je sdílení a předávání informací. U výstavbového projektu nastavuje pravidla pro spolupráci BIM Protokol.
Vydány metodiky z oblasti zadávání, projektové řízení a smlouvy
Lukáš Klee  |  15.12.2020  | Odborné
Prosperující stavební odvětví a vztahy založené na spolupráci směřují ke společnému cílí – úspěšně realizovanému výstavbovému projektu.
Change management pro digitalizaci organizace
Ing. Zdeněk Lustig  |  30.7.2020
Vydána druhá metodika k tématu change managementu, která popisuje detailněji aspekty změny při digitalizaci procesů organizace.
7 kroků, jak úspěšně začít s BIM
Jaroslav Nechyba  |  10.7.2020
Úvodní leták ze seriálu, který budeme postupně zveřejňovat k jednotlivým částem a aspektům implementace metody BIM do jednotlivých organizací a firem.
První metodika k tématu Change managementu - řízení změny
Ing. Zdeněk Lustig  |  24.1.2020
Change management je velmi podceňovaná, ale klíčová činnost na cestě k digitalizaci.
Spouštíme otevřenou agendu - Katalog společností a projektů
18.12.2019
Spouštíme otevřenou agendu, která nabízí společnostem možnost prezentovat svoje služby, které poskytují v souvislosti s metodou BIM.
Doporučení k hodnocení nabídek při zadávání veřejných zakázek
Lukáš Klee  |  8.11.2019  | Expert
Pracovní skupina PS02 přichází s dalším finálním výstupem, kterým je Doporučení k hodnocení nabídek při zadávání veřejných zakázek.
Povinnost BIM – postupný náběh
Jaroslav Nechyba  |  5.9.2019
Cílem tohoto článku je popsat návrh postupného plynulého náběhu využívání metody BIM při stanovení povinnosti pro veřejné zadavatele.
Zadávání veřejných zakázek, smlouvy a projektové řízení
Lukáš Klee  |  1.7.2019
Pracovní skupina PS02 připravila základní mapu svých výstupů, která bude sloužit pro orientaci v konceptu smluvního standardu.
Stanovisko k vyhlášení IFC formátu
Ing. Štěpánka Tomanová  |  17.4.2019
Publikujeme Stanovisko k vyhlášení IFC formátu jako nediskriminačního pro veřejné zakázky.
Doporučení z hlediska hodnocení při zadávání veřejných zakázek
Lukáš Klee  |  22.11.2018  | Expert
Prvním z výstupů předložených PS02 k internímu recenznímu řízení je Doporučení z hlediska hodnocení při zadávání veřejných zakázek.
Metodika pro smluvní standardy - Doporučení k zacházení se smlouvou v kontextu BIM
Lukáš Klee  |  22.11.2018  | Expert
V souvislosti s problematikou projektového řízení bylo PS02 zpracováno Doporučení k zacházení se smlouvou v BIM.
Pravidla pro tvorbu, předání a užívání informačního modelu
Lukáš Klee  |  22.11.2018  | Expert
Důležitý nástroj pro práci s informačním modelem – BIM protokol je ve fázi přijímání prvních námětů a připomínek v rámci interního recenzního procesu.
Memorandum o podpoře Svazu měst a obcí metodě BIM
Martina Kourková  |  17.10.2018
Memorandum o podpoře Svazu měst a obcí metodě BIM zastupuje velkou škálu veřejných zadavatelů.
Podepsáno memorandum o spolupráci mezi SFDI a Agenturou ČAS
Jaroslav Nechyba  |  15.10.2018
Formální potvrzení již probíhající spolupráce obou organizací při realizaci Koncepce zavádění BIM v ČR.
Standardizovaná smlouva a projektové řízení
Lukáš Klee  |  12.10.2018  | Expert
Jedním ze základních nástrojů ze všech různých pohledů je standardizovaná smlouva.
BIM protokol
Lukáš Klee  |  12.10.2018  | Expert
BIM Protokol je přílohou smlouvy, která slouží jako podpora koordinace účastníků výstavby při informačním modelování staveb.

Kontaktní formulář

 

Podmínky