kontaktujte nás dokumenty
Přihlášení/Registrace

Doporučení k hodnocení nabídek při zadávání veřejných zakázek

Tento výstup se zabývá zadáváním veřejných zakázek s vazbou na Building Information Modelling (BIM) s důrazem na kvalitativní hodnocení. Přijetí metody BIM do českého stavebnictví není jen o digitalizaci a používání technologických inovací. Zavádění BIM bude po zadavatelích vyžadovat rovněž inovativní přístup k zadávání veřejných zakázek. Díky Doporučení získají zadavatelé návod, jak veřejnou zakázku, kde součástí předmětu plnění bude i BIM, zadat tak, aby za disponibilní prostředky získali maximum hodnoty. Přitom je usilováno o co nejnižší transakční náklady, a to jak na straně zadavatele, tak dodavatele.

 

 

Doporučení představuje zadavatelům (i dodavatelům) funkční alternativu tradičnímu modelu zadávání (výběru na základě nejnižší nabídkové ceny), a to od procesu přípravy zadávacích podmínek, přes výběr dodavatele, až po vlastní realizaci veřejné zakázky.

 

 

Více informací o tomto výstupu najdete v Dokumentech pracovní skupiny PS02 na portálu Koncepce BIM.

Související články

 

Change management pro digitalizaci organizace
Ing. Zdeněk Lustig  |  30.7.2020  | Osvěta
Vydána druhá metodika k tématu change managementu, která popisuje detailněji aspekty změny při digitalizaci procesů organizace.
7 kroků, jak úspěšně začít s BIM
Jaroslav Nechyba  |  10.7.2020  | Osvěta
Úvodní leták ze seriálu, který budeme postupně zveřejňovat k jednotlivým částem a aspektům implementace metody BIM do jednotlivých organizací a firem.
První metodika k tématu Change managementu - řízení změny
Ing. Zdeněk Lustig  |  24.1.2020  | Osvěta
Change management je velmi podceňovaná, ale klíčová činnost na cestě k digitalizaci.
Povinnost BIM – postupný náběh
Jaroslav Nechyba  |  5.9.2019  | Osvěta
Cílem tohoto článku je popsat návrh postupného plynulého náběhu využívání metody BIM při stanovení povinnosti pro veřejné zadavatele.
Zadávání veřejných zakázek, smlouvy a projektové řízení
Lukáš Klee  |  1.7.2019  | Osvěta
Pracovní skupina PS02 připravila základní mapu svých výstupů, která bude sloužit pro orientaci v konceptu smluvního standardu.
Stanovisko k vyhlášení IFC formátu
Ing. Štěpánka Tomanová  |  17.4.2019  | Osvěta
Publikujeme Stanovisko k vyhlášení IFC formátu jako nediskriminačního pro veřejné zakázky.
Doporučení k hodnocení ekonomické výhodnosti je v externím recenzním řízení
Lukáš Klee  |  15.2.2019  | Osvěta
Recenzentům registrovaným na portálu ČAS je představen výstup zabývající se hodnocením ekonomické výhodnosti v rámci veřejných zakázek.
Doporučení k projektovému řízení míří mezi registrované recenzenty
Lukáš Klee  |  15.2.2019  | Osvěta, Expert
Doporučení ke smlouvám a projektovému řízení, aktuální výstup pracovní skupiny PS02, prošel interním recenzním řízením a je představen recenzentům.
Doporučení z hlediska hodnocení při zadávání veřejných zakázek
Lukáš Klee  |  22.11.2018  | Expert
Prvním z výstupů předložených PS02 k internímu recenznímu řízení je Doporučení z hlediska hodnocení při zadávání veřejných zakázek.
Metodika pro smluvní standardy - Doporučení k zacházení se smlouvou v kontextu BIM
Lukáš Klee  |  22.11.2018  | Expert
V souvislosti s problematikou projektového řízení bylo PS02 zpracováno Doporučení k zacházení se smlouvou v BIM.
Pravidla pro tvorbu, předání a užívání informačního modelu
Lukáš Klee  |  22.11.2018  | Expert
Důležitý nástroj pro práci s informačním modelem – BIM protokol je ve fázi přijímání prvních námětů a připomínek v rámci interního recenzního procesu.
Memorandum o podpoře Svazu měst a obcí metodě BIM
Martina Kourková  |  17.10.2018  | Osvěta
Memorandum o podpoře Svazu měst a obcí metodě BIM zastupuje velkou škálu veřejných zadavatelů.
Standardizovaná smlouva a projektové řízení
Lukáš Klee  |  12.10.2018  | Expert
Jedním ze základních nástrojů ze všech různých pohledů je standardizovaná smlouva.
BIM protokol
Lukáš Klee  |  12.10.2018  | Expert
BIM Protokol je přílohou smlouvy, která slouží jako podpora koordinace účastníků výstavby při informačním modelování staveb.

Diskuze

Kontaktní formulář

 

Podmínky